Trendovi u interijerima: Smeđe nijanse i povezanost s prirodom

Trendovi u interijerima: Smeđe nijanse i povezanost s prirodom

Svaka godina nosi sa sobom i neke nove trendove u interijerima, što igra i veliku ulogu u svijetu nekretninskog biznisa. Mnoge se nekretnine, naime, prodaju potpuno namještene i opremljene, pa će kupac s jedne strane svakako gledati i na taj dio priče, dok prodavatelj, s druge, mora paziti kako će unutarnjim dizajnom predstaviti nekretinu koja ide na tržište. Kada uređujete nekretninu, uvijek je savjet da trendove uključite u okvire svevremenskog, kako biste bili u skladu s onim što se trenutačno traži, a da se to istodobno svidi praktički svima, da bude s ukusom i odmjereno, uz detalje koji daju posebnost i onaj "faktor X". 

Pa je tako za ovu godinu jedan od vodećih trendova uređenje interijera u svim nijansama smeđe. Čokoladna ili karamel nijansa, ako je ujedno i pastelna, bit će pun pogodak. Jednako tako preferiraju se i različiti uzorci u smeđim tonovima koji interijeru daju razigranost i toplinu. Uz smeđu su vrlo poželjne i ostale nijanse koje djeluju sofisticirano, poput mint zelene, nježne bež ili takozvane "blue beyond", svijetle, pastelne nijanse plave u kojoj se uočavaju i tonovi sive. Naravno, i sve nijanse već spomenute sive i dalje su top izbor, zbog svoje neutralnosti i elegancije.

Na samom vrhu ovogodišnjih trendova našle su i površine te uporabni i dekorativni predmeti inspirirani prirodom. Pandemija je potaknula ljude da borave vani više nego ikada, pa se i u unutarnjim prostorima cijeni i traži sve ono što nas povezuje s prirodnim okruženjem. Kamen, terakota, mramor, drvo... Ovi su materijali imperativ i nalaze svoje mjesto u svakom kutku prostora, a uz njih će odlično izgledati i tapete s biljnim uzorcima, koje su vrlo popularne.

Trendovi ove godine stavljaju naglasak i na namještaj ručne izrade, osobito ako su komadi skulpturalnih oblika. Pa će se u cijelu priču savršeno uklopiti stolić ili polica koji su ručno tesani, rezbareni, posebnog i unikatnog dizajna i zakrivljenih linija. 

Što se tiče dekorativnih tkanina za dom, u modi je razigranost uzoraka, ali i taktilne teksture koje su ugodne na dodir, pri čemu je neupitno da moraju biti od prirodnih materijala.

Boravak na otvorenom poželjniji je nego ikada, pa se kao jedan od trendova nametnuo i lijepo dizajniran i sofisticiran vrtni namještaj koji estetski izgleda odlično, a pritom je maksimalno udoban i funkcionalan. S obzirom da Casa Vita agencija za nekretnine ima široki raspon najljepših i najkvalitetnijih nekretnina u Istri, zasigurno ćete upravo u njima pronaći neke od ovih trendova zbog kojih ćete, među ostalim, poželjeti baš određenu nekretninu. 

Ova stranica ostavlja "kolačiće" na Vašem kompjutoru za potrebe navigacije i anonimizirane statistike pristupa. Korištenjem ove stranice prihvaćate i potvrđujete ove "kolačiće".