Investirajte u nekretnine, jer uvođenje eura donosi stabilnost

Investirajte u nekretnine, jer uvođenje eura donosi stabilnost

Jedna od važnijih tema u posljednje vrijeme je skorašnje uvođenje valute eura u Hrvatskoj, i u javnom prostoru već se mjesecima analizira kako će to utjecati na sve segmente naših života, uključujući i tržište nekretninama. Euro se službeno uvodi 01. siječnja 2023. godine, no već od rujna cijene će svuda biti iskazane dualno. Građani strahuju od poskupljenja na svim razinama, no odlična je vijest kako stručnjaci za tržište nekretninama kažu da nekretnine neće poskupjeti s uvođenjem eura. Upravo to je istaknuto u svibnju na konferenciji održanoj u Opatiji, a kao jedno od objašnjenja navodi se činjenica da se cijene nekretnina u Hrvatskoj već dulje vrijeme uglavnom iskazuju u eurima, pa je ovo tržište ionako napravilo svojevrsni presedan. Ujedno, euro će dodatno zaštititi vrijednost investicije, odnosno, donijet će stabilnost kroz koju kupci mogu biti sigurni, a procjene su da će zbog eura nekretnine s vremenom još više dobivati na vrijednosti. Neće više biti mogućih fluktuacija tečaja, što automatski znači jače gospodarstvo i turizam. Prva pozitivna prekretnica koja je utjecala na ekspanziju tržišta nekretninama u Hrvatskoj, ističu eksperti, bio je ulazak naše države u Europsku Uniju, a druga pozitivna prekretnica, kažu, bit će upravo uvođenje eura.

Dakle, spremate li se investirati svoj novac, savjet svih stručnjaka i analitičara je da uložite u nekretnine. Pritom je Istra već neko vrijeme jedna od najpoželjnijih destinacija. Razlog zašto je Istra toliko tražena leži i u kvaliteti nekretnina. Naime, istraživanja su pokazala da je kvaliteta nekretnine kupcima bitnija od cijene, a Istra je poznata po tomu da su ovdje postavljeni visoki standardi gradnje te da je izbor nekretnina odličan.

Ponuda Agencije Casa Vita Real Estate zapravo je svojevrsni presjek kroz nekretninsko tržište u Istri, i odličan pokazatelj da ovdje možete naći vrhunske kuće, vile, stanove... 

Ova stranica ostavlja "kolačiće" na Vašem kompjutoru za potrebe navigacije i anonimizirane statistike pristupa. Korištenjem ove stranice prihvaćate i potvrđujete ove "kolačiće".